Epilepsiye objektif oldular

Sanofi’nin epilepsiye dikkat çekmek için düzenlediği “Epilepsiye Objektif Ol” fotoğraf yarışmasının kazananları ödüllerini aldı! Yarışmada ödüle layık görülen birbirinden güzel fotoğraflar haberimizde… 
Çeşitlendirilmiş ilaç, aşı ve yenilikçi tedavi çözümleri sunan, sağlık ürünlerinin araştırılması, geliştirilmesi ve üretimi için çalışan, hastaların ihtiyaçlarına odaklanmış, dünyada ve Türkiye’de yenilikçi ilaç sektörünün öncüsü Sanofi, tedavi yöntemleri geliştirmenin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle de hastalıklara karşı farkındalık yaratacak önemli çalışmalar yürütüyor. 

"Epilepsiye Objektif Ol" fotoğraf yarışmasında dereceye girenler jüri üyesi ünlü fotoğrafçı Mehmet Turgut ile birlikte
“Epilepsiye Objektif Ol” fotoğraf yarışmasında dereceye girenler jüri üyesi ünlü fotoğrafçı Mehmet Turgut ile birlikte

Epilepsi, beyin damar hastalıklarından sonra toplumda en sık görülen nörolojik hastalık olarak sınıflandırılıyor. Buradan hareketle Türk Epilepsi ile Savaş Derneği, Sanofi’nin koşulsuz desteğini de arkasına alarak epilepsi hastalığına ilişkin farkındalık yaratmak amacıyla geçtiğimiz aylarda “Epilepsiye Objektif Ol” fotoğraf yarışmasını başlattı. Epilepsi hastalarının damgalanarak toplumdan dışlanma riskini gündeme getirmek ve bu hastaların sosyal yaşama katılımlarını teşvik etmek amacıyla bugüne dek çeşitli sosyal sorumluluk çalışmaları yürüten Sanofi, fotoğraf yarışmasıyla hastalığa dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Fotoğraf yarışması ile epilepsi hastalarına özgüven aşılanması amaçlanıyor

Halk arasında “sara hastalığı” olarak da bilinen epilepsi, kısa süreli beyin fonksiyon bozukluğuna bağlıdır ve beyin hücrelerinde geçici anormal elektrik yayılması sonucu ortaya çıkar. Dünya Sağlık Örgütü’nün son araştırmaları erken teşhis konan epilepsi hastası çocuk ve yetişkinlerin yüzde 70’e yakınının başarılı bir şekilde tedavi edilebildiğine işaret ediyor. “Epilepsiye Objektif Ol” fotoğraf yarışması ile epilepsi hastalarına destek olmak ve toplumsal önyargıya maruz kalan epilepsi hastalarına ve ailelerine özgüven aşılanması amaçlanıyor.

Mehmet Turgut da jüri üyeleri arasında yer aldı

Jüri üyeleri dereceye girenlerle birlikte.
Jüri üyeleri dereceye girenlerle birlikte.

Yarışmaya olan ilgiyi ve dolayısıyla projeyle ilgili kamuoyundaki farkındalığı artırmak amacıyla jüri koltuğunda ünlü fotoğrafçı Mehmet Turgut da yer aldı. Jüride ayrıca Türk Epilepsi ile Savaş Derneği Başkanı Prof. Dr. Candan Gürses, dernek üyelerinden Prof. Dr. Barış Baklan, Prof. Dr. Bülent Oğuz Genç, Prof. Dr. Taşkın Duman, Yrd. Doç. Dr. Semih Ayta ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Saibe Oktay Özdemir gibi isimler yer aldı.

Üç kategoride ödül verildi

5-9 Eylül tarihleri arasında Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen Uluslararası Epilepsi Kongresi’nin ilk gününde “Epilepsiye Objektif Ol” proje yarışmasının ödül töreni düzenlendi. 6 yaşından büyük herkesin katılabildiği “Epilepsiye Objektif Ol”  fotoğraf yarışmasında 3 farklı yaş kategorisi ile her kategorinin birincisine 2.500 TL, ikincisine 2.000 TL, üçüncüsüne ise 1.500TL ödül verildi.

Üç ayrı yaş kategorisinde verilen ödüllerde 6-11 yaş kategorisinde İrem Usta birinci, Yade Kızıl ikinci ve Egemen Battal üçüncü oldu. 12-17 yaş kategorisinde Bengisu Köksal birinci, Özge Nur Özcan ikinci ve Behram Dosdoğru üçüncü olurken, 18 yaş ve üzeri kategoride Burcu Aycan birinci, Hüseyin Bostancı ikinci ve Mehmet Dağ üçüncü oldu. Kazanan yarışmacılar ödüllerini Türk Epilepsi ile Savaş Derneği Başkanı Prof. Dr. Candan Gürses, ünlü fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut, Sanofi Türkiye Uzman ve Birinci Basamak Tedavi İş Birimi Direktörü Hülya Yalın ve Sanofi Türkiye Kurumsal İşler ve İletişim Direktörü Hande Göksoy’un elinden aldı.

Fotoğrafları büyütmek için üzerine tıklayın

Epilepsi hastalarının hayatına katkıda bulunduğumuz için mutlu ve gururluyuz 

Ödül töreninde açıklamalarda bulunan Sanofi Türkiye Uzman ve Birinci Basamak Tedavi İş Birimi Direktörü Hülya Yalın, Türkiye’nin ikinci büyük ilaç şirketi olarak Türkiye sağlık sektöründe merkezi sinir sistemi, diyabet, onkoloji ve kalp-damar hastalıkları başta olmak üzere 16 tedavi alanında çözümler sunduklarını belirterek “Faaliyet gösterdiğimiz alanlarda bugün ve gelecekte daha sağlıklı nesillerin yetişmesi için destek oluyoruz. Bu kapsamda epilepsi hastalığı konusunda toplumda farkındalığı ve duyarlılığı artırmak için yürüttüğümüz ‘Epilepsiye Objektif Ol’ fotoğraf yarışması ile Epilepsi hastalarının sosyal hayata katılımlarını teşvik etmeyi ve onların toplumun bir parçası olarak mutlu ve huzurlu bir hayat geçirmelerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Fotoğraf yarışmamız ile hasta ve hasta yakınları dahil epilepsiden etkilenen herkesin hayatına dokunmayı amaçlıyoruz. Bugün burada gördüğüm manzara, bizim ne kadar doğru bir adım attığımızı gösteriyor. Bu neşe dolu ortam, beni ve şirketimiz Sanofi Türkiye’yi çok mutlu etti” dedi. 

Epilepsi hastaları tedavi gördüklerinde normal bir yaşam sürebilir

Türk Epilepsi ile Savaş Derneği Başkanı Prof. Dr. Candan Gürses epilepsi hastalarının tedavi gördükleri takdirde normal bir yaşam sürebildiklerini belirterek “Eğer epilepsi hastalığı tedavi edilmezse istihdam kaybı, toplumsal dışlanma, depresyon ve intihar gibi maddi-manevi külfetlere ve sonuçlara yol açabiliyor. Dünya Sağlık Örgütü raporuna göre beyin ve zihinle ilgili bozuklukların yüzde 10’luk global yükünü epilepsi oluşturuyor. Biz de bu nedenle hastalıkla ilgili farkındalık yaratmak için “Epilepsiye Objektif Ol” proje yarışmasını hayata geçirdik. Bu kapsamda yarışmaya katılan herkese teşekkür ediyor, ödül alanları da tebrik ediyorum” dedi.

Yarışmaya birbirinden etkileyici 220 fotoğraf katıldı 

Türk Epilepsi ile Savaş Derneği ve Sanofi ile birlikte epilepsi hastalığına dikkat çekmek amacıyla “Epilepsiye Objektif Ol” projesi içerisinde yer almaktan dolayı gurur duyduğunu belirten ünlü fotoğrafçı Mehmet Turgut “Yarışma kapsamında birbirinden güzel fotoğraflar ve hikâyelerle başvuruda bulunulmuş. Yarışmaya katılan 220 fotoğraf da ayrı ayrı beni çok etkiledi” dedi.

Yorum bırakın