Yaşama tutunanlar şimdi umut oluyor

Anadolu Sağlık Merkezi başarılı kemik iliği haklı hikâyeleri ile bu hastalıkla mücadele edenlere umut olmak için özel bir platform kurdu. 2010 yılında bünyesinde açılan Kemik İliği Nakli Merkezi’nde bugüne kadar 1000’in üstünde kemik iliği nakli yapan Anadolu Sağlık Merkezi,  hastaların cesaret veren hikâyelerini www.yasamatutunanlar.com adresinde topladı. Hastaların birbirlerinden destek almalarını sağlamak için kurulan platform, kemik iliği nakli ile yaşama tutunanların cesaret veren öykülerini buluşturuyor. 

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı rakamlara göre Türkiye’de her yıl 3 bin kişiye kemik iliği nakli yapılıyor. Tıpta yaşanan gelişmelerle kemik iliği naklinde başarı oranları her geçen gün artıyor.  Anadolu Sağlık Merkezi bu konuda yaşanan güzel gelişmeleri paylaşmak ve Türkiye’de kemik iliği nakli tedavisi olan tüm hastalara umut olmak için bir platform kurdu. 2010 yılında hizmete açtığı Kemik İliği Merkezi’nde bu güne kadar 1000’den fazla nakil yapan Anadolu Sağlık Merkezi, tedavi olan hastaların cesaret veren öykülerini www.yasamatutunanlar.com adresinde topladı. Başarılı tedavi süreci geçirmiş hastaların hikayelerinin tedavisi devam eden hastalara umut olmasını sağlamak amacıyla kurulan platform hastaların öykülerini kendi kalemlerinden okuma ve tanık olma fırsatı veriyor. Tam anlamıyla bir paylaşım platformu olan www.yasamatutunanlar.com’da isteyenler kendi öykülerini de yayınlayabiliyor.

Kemik iliği nakli ile ilgili önemli bilgilerin yer aldığı platformda hastaların kendi aralarında iletişim kurması da mümkün oluyor. “Hastalara Sorun” butonu üstünden iletişimin sağlandığı platformda kemik iliği nakli tedavisi gören hastaların birbirlerine destek olmaları hedefleniyor.

Kemik iliği nakli tedavisinde hastanın moralinin çok önemli olduğunu anlatan Anadolu Sağlık Merkezi Kemik İliği Nakli Merkezi Direktörü Prof. Dr. Zafer Gülbaş, “Tedavi sürecinde hastanın moralinin yüksek olması ve aile desteği tedavi başarısını önemli ölçüde arttırıyor. www.yasamatutunanlar.com’da paylaşılan cesaret veren öykülerin Türkiye’deki tüm kemik iliği hastalarına umut olmasını ve onlara moral vermesini umuyoruz” dedi.

Yorum bırakın