Sarsılmış bebek sendromuna dikkat!

Bebeğin hayattaki ilk 1 yaşı, beyin gelişimi açısından büyük önem taşıyor. Bu dönemde bebeği bir an önce uyusun diye ayakta sallamak, ağladığı için iki kolundan tutup sarsmak, bebeğin sağlığını olumsuz etkileyip, ciddi beyin hasarlarına neden olabiliyor. Memorial Hizmet Hastanesi Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Bölümü’nden Op. Dr. Ramazan Sarı, sarsılmış bebek sendromu hakkında bilgi verdi ve anne babalara önemli önerilerde bulundu.  Sarsılmış bebek sendromuna dikkat! yazısının devamı

Ömür uzatan tavsiyeler

Teknolojinin getirdiği kolaylıklar, hayatımızdan çıkmayan televizyon ve internet, daha az hareket etmemize neden oluyor. Sürekli ve uzun süre oturmanın obezite ve tip 2 diyabet gibi kronik hastalıklara zemin hazırladığını belirten uzmanlar, fiziksel aktivitenin en az seviyede olduğu hareketsiz yaşam tarzından uzaklaşılması gerektiği uyarısında bulunuyor. Her yaşa uygun aktivite şekli ise her zaman mümkün.

Ömür uzatan tavsiyeler yazısının devamı

Çocuk diş bakımında en çok sorulan 4 soru 

 

Düzenli hekim kontrolü, çocuğun hekim ile ilişkisinden kaynaklanan bilinçlenme, diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması çocuğun ileriki yaşlarda rahat etmesini sağlayacak olan en büyük kazançlardır diyen Bakırköy Hospitadent Diş Hastanesi Başhekimi Dt. Selma Kurtoğlu, “ Genel anlamda çocukluk çağında uygulanan koruyucu hekimlik uygulamaları, sürecin daha az zahmetli, daha az masraflı ve daha az ağrılı olmasını sağlar.

Çocuk diş bakımında en çok sorulan 4 soru  yazısının devamı

Okullar enfeksiyona davetiye çıkarıyor

Yaklaşan kış ayları ile birlikte sıklaşan enfeksiyon hastalıkları ve tedavi yöntemlerini anlatan KadıköyŞifa Sağlık Grubu Kadıköy Hastanesi Çocuk Sağlığı Kliniği Uzmanı Dr. Yeşim Eker, çocuklarımızı özellikle okul yoluyla bulaşan enfeksiyonlardan korumak için hijyene dikkat çekiyor. 

Okullar enfeksiyona davetiye çıkarıyor yazısının devamı

Yeni İpana 3 Boyutlu Beyazlık Luxe Perfection

Sağlıklı diş ve diş etlerinin getirdiği bembeyaz bir gülümsemeye sahip olmak; kendinize olan güveninizi arttırmaya ve çevrenizdeki insanlar üzerinde daha iyi bir izlenim bırakmanıza yardımcı olur. Tüketicilerin yaşamlarını iyileştirmeye odaklanan P&G markası dünyada sahip olduğu en gelişmiş beyazlatıcı diş macununu İpana markasıyla Türkiye’ye geliyor. Bembeyaz ve etkileyici bir gülüş için İpana 3 Boyutlu Beyazlık Luxe ailesinin şimdiye kadarki en güçlü üyesiyle tanışmaya hazır mısınız?

Yeni İpana 3 Boyutlu Beyazlık Luxe Perfection yazısının devamı