Karın ağrısının nedeni pankreas kanseri çıktı

Sivas’ta yaşayan 37 yaşındaki Burhan Karakoç için hayatının dönüm noktası, ani gelişen mide ağrıları oldu. Defalarca doktora gittikten sonra pek çok tedavi yöntemi uygulanan Karakoç’un şikayetleri geçmiyor aksine artarak devam ediyordu.

Karın ağrısının nedeni pankreas kanseri çıktı yazısının devamı

Saman nezlesine 10 adımda dur deyin

Güneşin yüzünü daha fazla göstermeye başladığı bugünlerde, açık havada geçirilen süre de artıyor. Ancak bitki polenlerinin ve küflerinin rüzgarla dağılması, birçok kişide saman nezlesi olarak bilinen polen alerjisinin ve alerjik astımın tetiklenmesine neden oluyor. Alınacak basit önlemlerle alerjilerin etkilerini en aza indirmek mümkün olabiliyor.

Saman nezlesine 10 adımda dur deyin yazısının devamı

Yutma güçlüğü tiroid alarmı olabilir

Tiroid rahatsızlıklarının özellikle de kanserinin erken evrede teşhis edilmesi için bazı belirtilerin tanınması hayati önem taşıyor. Uzun süren ses kısıklığı, yutma güçlükleri ve hızlı büyüyen kitleler tiroid kanserine işaret edebiliyor. “25 Mayıs Dünya Tiroid Farkındalığını Arttırma Günü” öncesinde Memorial Ataşehir Hastanesi Endokrinoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Erol Bolu, tiroid kanserinin belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Yutma güçlüğü tiroid alarmı olabilir yazısının devamı

Basit burkulmalar kireçlenmeye sebep olabilir

Ayak bileği yaralanmaları günlük yaşamda ve sportif aktiviteler sırasında en sık görülen yaralanmalardır. Trafik kazaları ve yaşam içerisinde hız ilkesinin artması ayak bileğine yönelik yaralanmalarda belirgin bir artışa neden olmuştur. Acıbadem Ankara Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Tural Ahmad burkulmalar ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

Basit burkulmalar kireçlenmeye sebep olabilir yazısının devamı