Hamilelikte göz sağlığınızı göz ardı etmeyin

Yeni bir hayatın ve düzenin müjdeleyicisi olan hamilelik, kadın vücudunda birçok değişikliği de beraberinde getiriyor. Uzmanlar bu süreçte gözle görülen ve takip edilen değişimlerin yanında göz ardında kalan ve sağlığı tehdit eden değişimlere karşı uyarıyor.

Hamilelikte göz sağlığınızı göz ardı etmeyin yazısının devamı

Aşk acısı kalbinizi yorabilir

Kalp, aşkı hissettiğinde vücutta keyif ve mutluluk veren endorfin hormonu salgılanıyor. Kalp dahil tüm organlar bundan olumlu etkileniyor. Medicana Bahçelievler Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Serkan Aslan, ayrılık veya kalp acısının ise kanın pıhtılaşmasında, kan basıncında ve kalp hızı kontrolünde değişikliklere yol açtığına dikkat çekiyor.

Aşk acısı kalbinizi yorabilir yazısının devamı

Susuzluk sizi böbreğinizden etmesin

Yaz mevsiminde su kaybı artarken böbrek taşı riski de artıyor. Ülkemizde çok sık karşılaşılan bir durum olan böbrek taşı; erkeklerde yüzde 15, kadınlarda yüzde 7 oranını görülüyor. Yaz mevsiminde herkesin, özellikle daha önce taş öyküsü bulunanların daha dikkatli olması gerekiyor. 

Susuzluk sizi böbreğinizden etmesin yazısının devamı

Diş çürükleri için bunları yapın!

Beslenmede ilk prensip vücut için gerekli protein, vitamin, mineral, karbonhidrat gibi besinlerin dengeli bir şekilde  alınmasıdır ve bu dengeyi bozacak her şey sağlığımızı nasıl olumsuz etkiliyorsa diş sağlığımızı da olumsuz yönde etkileyecektir  diyen Bakırköy Hospitadent Diş Hastanesi Başhekimi Dt. Selma Kurtoğlu, “Özellikle çocuklarda kontrolsüz tüketilen şeker , çikolata ve lokum gibi gıdalar çürüklere sebep olur.

Diş çürükleri için bunları yapın! yazısının devamı

Elektronik sigara daha mı az zararlı?

İngiltere Kamu Sağlığı (PHE) tarafından yayınlanan ve bağımsız uzmanlar tarafından gerçekleştirilen çalışmada, elektronik sigaranın tütüne kıyasla büyük ölçüde daha az zararlı olduğu ve sigara kullanan kişilerin sigarayı bırakmasına yardımcı olma potansiyeli taşıdığı sonucuna ulaştı.   Elektronik sigara daha mı az zararlı? yazısının devamı

Diyabetli sayısı 10 yılda bir ikiye katlanıyor

Diyabet hastalığı inanılmaz bir hızla artarak çağın hastalığı haline gelirken, diyabetli hasta sayısı her 10 yılda bir iki kat artmaktadır. Bu hastalıkla mücadele eden kişiler için beslenme ve yaşam koşulları üzerinde sıklıkla durulmasına karşın, diyabet hastalığını etkileyen ağız ve diş sağlığına yeteri kadar önem verilmemektedir. İstanbul Aydın Üniversitesi Periodontoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sinem Yıldız Çiftlikli diyabet ile ağız ve diş sağlığı arasındaki bağlantıya dikkat çekerek önemli uyarılarda bulundu. 
Diyabetli sayısı 10 yılda bir ikiye katlanıyor yazısının devamı

İlaç fiyatlandırmasında yeni dönem

14,6 milyar dolarlık ilaç pazarını yakından etkileyecek yeni fiyatlandırma kuru çarpanı 4 Eylül’den itibaren fiyatlara yansımaya başlayacak. Fiyat Değerlendirme Komisyonu’nun (FDK) 20 Temmuz’da aldığı kararla, yeni fiyatlandırmalar bir önceki yılda kaydedilen Euro/TL kurunun yüzde 70’i esas alınarak gerçekleştirilecek. Yeni düzenlemenin, ilaçların depocuya satış fiyatlarında yüzde 3 ila 5’lik bir artış getirmesi bekleniyor.  İlaç fiyatlandırmasında yeni dönem yazısının devamı