Omurga eğriliğini ihmal etmeyin

İnsan omurgasına yandan bakıldığında tam düz değildir. Boyun ve bel bölgesinde hafif çukurluk (lordoz) ve sırt bölgesinde hafif kamburluk (kifoz) vardır. Arkadan bakıldığında ise tam düz olmalıdır. Skolyoz (Omurga eğriliği) omurganın, sağ ya da sol yana doğru eğrilmesi anlamına gelmektedir.

Omurga eğriliğini ihmal etmeyin yazısının devamı

40’lı yaşlardaki kadınlara hayat kurtaran öneriler

Kadınlar 40 yaşından sonra vücutta hormonal dengenin değişmesi ile birlikte önemli sağlık problemleri ile karşılaşabiliyor. Ancak hiçbir şikayet olmamasına rağmen, menopoz sonrası gelişebilen pek çok hastalık, düzenli muayene ve tetkikler sayesinde başlangıç aşamasındayken önlenebiliyor. Memorial Hizmet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Nadide Korkut, 40 yaşın üzerindeki kadınların sağlıklarını korumak için dikkat etmesi gereken noktalar hakkında bilgi verdi.  40’lı yaşlardaki kadınlara hayat kurtaran öneriler yazısının devamı

Kemikleriniz daha güçlü ve sağlıklı olabilir

Kemiklerimizin güçlü ve sağlıklı kalabilmesi bütün vücut sağlımız için önemli. Kalsiyum, D vitamini, protein gibi besin maddeleri dışında kişinin yaşam tarzı da kemiklerin gelişimi için önem taşıyor. Liv Hospital Ulus Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hilal Yıldız kemik kemik sağlığını korumanın püf noktalarını anlattı. 

Kemikleriniz daha güçlü ve sağlıklı olabilir yazısının devamı

VSY’nin katarakt lensini annesine implante etti

Opr. Dr. Şehvar Nefesoğlu, İstanbul Ataşehir’de görev yaptığı Şifa Hastanesi’nde 72 yaşındaki annesi Mukaddes Nefesoğlu’nun ameliyatını gerçekleştirerek VSY Biotechnology’nin Türkiye’de ürettiği, teknolojik göz içi katarakt lensini annesine implante etti. Anne Mukaddes Nefesoğlu, görme gücüyle birlikte hayat kalitesinin arttığını ifade ederek; “daha erken ameliyat olmadığım için pişmanım” dedi.  

VSY’nin katarakt lensini annesine implante etti yazısının devamı